Kızılelma Ortaokulu

Vizyon: Çağın gerektirdiği yenilikleri takip etmek ve uygulamak, bilgimizi ve enerjimizi öğrencilerimizin başarılarını artırmak için kullanmak, mesleğimizi sevgi ve saygı çerçevesinde meslektaşlarımızla işbirliği içinde yürütmek, tüm öğrencilerimizi kendi çocuklarımız olarak görüp özveriyle çalışmak, öğrencilerin bireysel ihtiyaç dikkate alan öğretme yöntemleri geliştirmek, öğrencilerimize yeteneklerini en üst düzeyde kullanabilecekleri olanakları sağlamak.

Misyon: Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen, okuyan, soran, sorgulayan, araştıran, düşünen ve düşüncelerini düzgün ve rahat bir şekilde ifade eden, başkalarının düşüncelerine saygı duyan, aldığı sorumlulukları yerine getiren, Türk kültürüne, örf ve adetlerine sahip çıkan, kendine güvenen, paylaşmayı bilen, yaratıcı, hoşgörülü, katılımcı, doğayı ve hayvanları seven ve koruyan, bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Fen liselerine yerleşen öğrenci oranı 2023 yılında %40´tır.

Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Öğretmenler Akkuş ilçe merkezine geliş-gidiş yapmaktadır. Öğrenciler farklı mahallelerden taşımalı eğitim kapsamındadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Fen liselerine yerleşen öğrenci oranı 2023 yılında %40´tır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Fen liselerine yerleşen öğrenci oranı 2023 yılında %40'tır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 2024 yılında 4 Adet Teknofest Başvurusu 2 Adet Tubitak 2204-B Başvurusu 1 Adet eTwinning Projesi

WEB - https://kizilelmaortaokul.meb.k12.tr

Adres - Kızılelma Mah. Atatürk Cad. No15 Akkuş / ORDU

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Doğal güzelliklere sahiptir. Gürgen ağaçlarının oluşturduğu orman yazın çok güzel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Kışın kar yağışı yoğunluğu fazladır. Dağınık yerleşme görülür. Farklı mahallelerden birçok servisle öğrenci taşınmaktadır. Taşımalı eğitim kapsamındadır.

Adres - Kızılelma Mah. Atatürk Cad. No15 Akkuş / ORDU

Ulaşım Öğretmenlerimizden Akkuş ilçe merkezine geliş-gidiş yapanlar ve köyde kalanlar bulunmaktadır. Köyden Akkuş ilçe merkezine ve Ünye´ye belirli saatlerde minibüs vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 117 km, ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır.